www.classic-rover.nl

Home

EIFEL FESTIVAL 2019

Eifel Festival 2019 @Daun (Duitsland) … een paar maanden geleden kreeg ik van John (HRS) de mededeling dat hij ons had ingeschreven voor het Eifel Festival. Wij waren daar nog niet eerder geweest en kenden het alleen van horen zeggen. De verhalen kloppen, wat een prachtig evenement !!!, gave proeven, mooie unieke auto’s en (oud) rally rijders en zeer veel publiek.

 

De voorbereidingen liepen niet helemaal voorspoedig, we hadden wat problemen om de juiste bobine’s te vinden en …. te laten functioneren. Maar uiteindelijk was het zover dat we woensdagmiddag voor het vertrek nog een run op de Dyno hebben kunnen doen. De woensdagavond nog de laatste gebruikelijke puntjes op de i en ’s nachts vertrokken richting Daun.

 

De eerste meters van de SD1 was vanaf de Dyno op de aanhanger, de eerst echte kilometers moesten maar op de rally maken! We hadden ons voorgenomen om er een mooi “testweekend” van te maken en proberen zo veel mogelijk kilometers en ervaring op te doen in deze, in alle opzichten, nieuwe rallyauto!

 

Technische keuring geen probleem, ook de traditionele photoshoot op het vliegveld was een ware happening! Op de vrijdag hadden we de 1e echte proef : de Special Stage, een rondkoers bestaande uit 100% schotter, inclusief jump en waterbak…..

We hebben hier 5-6 rondjes gereden, de SD1 voelt goed aan, heeft veel trekkracht onderin en gaat als een speer !

Bij vertrek naar WP2 hadden we wat koppelingsproblemen, daarna uit voorzorg besloten de overige proeven te laten voor wat het is en geen onnodige risico’s te lopen!

 

Dank aan de organisatie van het Eifel Festival voor een fantastisch event, de supporters langs de kant, John en de rest van Historic Rally Support (HRS) en verder natuurlijk het Classic-Rover Rally Team voor de opbouw, ondersteuning en ….gezelligheid!!!