www.classic-rover.nl

nieuws archief 2011

30-12-2011

Weer nieuw RECORD !!

Weer nieuw RECORD !!

.............. DECEMBER 2011, nog een paar dagen te gaan, maar we hebben weer een nieuw bezoekersrecord !!

Gemiddeld weten zo'n 84 (!) bezoekers per dag onze Rover website te vinden !!

 

 

 

 

Op naar de 200.000 ste

04-12-2011

Nieuw "werkpaard"

Nieuw "werkpaard"

Deze P6 2200TC zal het nieuwe "werkpaard" gaan worden, dwz trekhaak erachter o.a. om de ROCH aanhanger te gaan trekken. Tevens zal het "Back up" auto gaan worden voor "Rovervrienden" 

18-11-2011

Groot nieuws voor klassiekerliefhebbers

Groot nieuws voor klassiekerliefhebbers

Bunnik, 18 november 2011

 

Nieuwe wetgeving belastingvrijstelling klassiekers

 

Groot nieuws voor klassiekerliefhebbers en het behoud van het mobiele erfgoed.

 

17 November 2011 heeft de Tweede Kamer het Amendement Van Vliet aangenomen.

De bevriezing van de MRB Vrijstelling voor klassiekers is weer ontdooid.

Al sinds destijds – volgens velen nogal overhaast – het ‘Amendement Cramer’ is aangenomen, waarbij de vrijstelling motorrijtuigenbelasting (MRB) voor klassiekers ouder dan 25 jaar per 1 januari 2012 bevroren zou worden, was de FEHAC daar met het oog op de toekomst van het mobiele erfgoed zeer ongelukkig mee. Het Amendement Cramer (CU) was gekoppeld aan het invoeren van de kilometerheffing.

De kilometer heffing is inmiddels gesneuveld, maar de MRB bevriezing voor klassiekers was daarbij even ‘vergeten’. Sindsdien heeft de FEHAC zijn inspanningen nog verder opgevoerd, inclusief een aanhoudend pleidooi bij de volksvertegenwoordigers - die ons immers allemaal vertegenwoordigen - om het mobiele erfgoed een toekomst te geven.

Tweede Kamerlid Van Vliet (PVV) heeft deze handschoen overtuigend en met succes opgepakt. Gisteren is het Amendement Van Vliet door de Tweede Kamer aangenomen en heeft daarmee kracht van wet verkregen. Met het aannemen van dit amendement is ‘Cramer’ effectief ongedaan gemaakt.

 

Ingaande per 1 januari 2012 geldt een nieuwe regeling voor MRB vrijstelling voor klassiekers. Waarbij er een overgangsfase geldt en geleidelijk de vrijstellingsgrens wordt opgetrokken van 25 jaar naar 30 jaar, gerekend vanaf de datum eerste toelating.

Voor de voertuigen die op 31 december 2011 al ouder dan 25 jaar zijn verandert er niets. Voor de generaties daarna geldt een geleidelijke leeftijdsopbouw, en bovendien geldt de vrijstelling uitsluitend voor basisbedrag MRB plus de provinciale opcenten, de brandstoftoeslagen voor diesel en LPG moeten voor wel betaald worden.

Deze nieuwe vrijstellingsregeling is een zeer belangrijke stap om de duizenden liefhebbers van klassiekers in staat te stellen het mobiele erfgoed daadwerkelijk een toekomst te geven.

03-11-2011

Classic Rover Rally Team start in Classic Euregio

Classic Rover Rally Team start in Classic Euregio

Het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team, bestaande uit Johan Löwik (rijder) en Gert Visser (navigator) zal a.s. zondag 6 November starten in de Classic Euregio Rally rondom Hengelo. Na een goed seizoen in de Duitse Historic Rallye Cup met een uiteindelijke 3e plek in de Intercup, sluit het team dit jaar af met de Euregio Rally. De auto is, na het rijden van de zware Rally Siegerland Westerwald, klaar en het is mooi om een keer een “thuiswedstrijd” voor eigen publiek te rijden.

De Rover 2000TC heeft startnummer 38 en zal voor het eerst te zien zijn tijdens een Nederlandse (classic) rally.

Ook het volgende seizoen zal het Rover Team met name de Duitse historische rally’s gaan rijden met misschien een uitstapje naar Engeland om de legendarische RAC Rally te gaan rijden, we houden u op de hoogte.

24-10-2011

13e plaats voor Classic Rover Rally Team

13e plaats voor Classic Rover Rally Team
Afgelopen zaterdag 22 oktober werd rondom Daaden (Siegen) de prachtige Rallye Siegerland Westerwald verreden. De rally, merendeels verreden over gravel, was zwaar en had een afwisselend parcours.

De Rover 2000TC uit 1967 werd, vanwege de grillige ondergrond,  speciaal voor deze wedstrijd hoger en op een ander schoeisel gezet en heeft het tijdens de rally uitstekend gedaan. Zonder problemen werden de 2 x 3 klassementsproeven in het prachtige en heuvelachtige landschap op en rondom het militaire oefenterrein “de Stegskopf” uitgereden.
Uitrijden en “heel houden” was het uitgangspunt voor de aanvang van de rally, die vanwege de 90% gravel als prachtig, maar ook lastig werd beschouwd. Maar na een topklassering na de hergroepering, leek er meer in te zitten. Helaas werden er, door een fout in de laatste proef WP6, kostbare seconden verspeeld waarna uiteindelijk een 13e plek algemeen het resultaat was.
 
Toch een prima resultaat tijdens deze loodzware rally en een mooie afsluiting van het rally seizoen in Duitsland. Nu is er de komende wintermaanden tijd om wat aanpassingen en verbeteringen aan te brengen om in 2012 weer optimaal voorbereid aan de start te komen.
 

 

12-10-2011

inschrijving Rallye Siegerland Westerwald

Retro Rallye Cup
  Johan Löwik   NL - Nijverdal   ROVER 2000TC  
        Gert Visser   NL - Nijverdal      
        CLASSIC ROVER RALLYE TEAM  
06-10-2011

klaar voor Rallye Bad Emstal

klaar voor Rallye Bad Emstal

Voor de 10e ronde van de Duitse Historic Rallye Cup zakt het Classic Rover Rally Team komend weekend af naar de omgeving van Kassel voor de Bad Emstal Rallye.

" Alhoewel de “Monte Carlo” Rover probleemloos de eerste manches in Duitsland tot een goed einde kon brengen, kreeg de auto het zwaar te verduren tijdens de laatste uitgereden rally : de Main Kinzig. De afgelopen weken moest er dus redelijk wat gesleuteld en gecontroleerd worden om de wagen startklaar te hebben voor deze laatste manche in Bad Emstal.

Deze week werd er nog even getest met de Rover P6 en het lijkt erop dat alles in orde is. We horen veel positieve reacties zoals dat het het mooiste parcours is, dus dat beloofd wat.

03-10-2011

ROCH BBQ Grenslandrit

ROCH BBQ Grenslandrit

Zondag 2-10 onder prachtige omstandigheden de Rover Owners Club Holland  Grenslandrit verreden met als eindpunt Hotel restaurant De Kloppendiek in Vreden (D)

 

foto's : klik op deze link

26-09-2011

Vroegtijdig einde aan Historic Reckenberg Rallye

Vroegtijdig einde aan Historic Reckenberg Rallye

24/9/2011

 

Vroegtijdig einde aan de Historic Reckenberg rallye 2011 : een compleet losgelopen achterwiellager tijdens de ochtendverkenningen betekende een vroegtijdig einde van de Rallye. De schade aan het wiel was dusdanig dat het onmogelijk terplekke te repareren was....

 

 

volgende keer beter :

 

2 oktober 2011 Rallye Bad Emstal (omgeving Kassel)

22-09-2011

RECKENBERG RALLYE startnummer 213

  

213

Classic Rover Rallye Team
Fahrer: Johan Löwik
(Nyverdal - NL)
Beifahrer: Gert Vissen
(Nyverdal - NL)
Fahrzeug: Rover 2000 TC
Wertung: Retro

 

page loading