www.classic-rover.nl

nieuws archief 2012

07-11-2012

Rover op 2e plek in snelle Legend Twente Rally

2e Plaats in Legend Twente Rally 2012

 

 

Tijdens de CONRAD Euregio Rally werd voor het eerst in Nederland ook een regelmatigheidsrally met een gemiddelde snelheid tot maximaal 80 km/uur gehouden. De wedstrijd stond open voor historische rally auto’s tot en met bouwjaar 1985. De deelnemers aan deze Legend Rally Twente rijden op de volledig afgezette klassementsproeven die ook gebruikt worden voor de deelnemers aan de moderne rally. De Sectie Historische Rally’s heeft een reglement ontwikkeld welke veel overeenkomsten heeft met die van de Legend Boucle de Spa en andere buitenlandse 80 km regularity rally’s, maar het is een pilot!

 

Ook het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team met de Rover 2000TC was deelnemer in deze Legend, de 1e rally op Nederlands grondgebied is voor de equipe dus min of meer een “thuiswedstrijd”.

Op de zaterdag namiddag werd er gestart onder redelijk gunstige omstandigheden, Proef 1 kan nog onder daglicht verreden worden. Helaas wordt de proef, op het moment dat de Rover met startnummer 212 mag gaan rijden, geneutraliseerd vanwege een van de weg geraakte deelnemer. Dus op naar proef 2, inmiddels is het donker en dus rijdt Johan zijn eerste wedstrijdkilometers in het donker. De avondproeven verlopen goed en de Rover equipe heeft het ritme goed kunnen oppakken. Daarna naar het servicepark en het resultaat na de 1e avond is een keurige 6e plaats.

Op de Zondag staan 2 x 3 wedstrijdproeven op het programma. De eerste proef op Hengelo-Zuid vereist een normtijd van 7 minuut 15 seconden, dat betekent een gemiddelde van 80 km/uur op de wegen van het industrieterrein. Dat is op voorhand niet haalbaar voor de Legend rijders. Om een idee te krijgen hoe hard er door de klassiekers gereden moet worden, Rene Kuipers (5e op deze proef met de Fiesta WRC) heeft een tijd gerealiseerd van 7.14 ! Dus vol rijden en proberen de schade te beperken, duidelijk is wel dat diegene die op de Zondagmiddag de snelste tijden neerzet, hoog gaat scoren in het klassement. Na de proef in Hengelo volgen de proeven Zeldam en Bentelo, met name deze laatste proef met de lange rechte stukken en hoge snelheden, veel en laat remmen, is niet erg gunstig voor de Rover.

Na de hergroepering en service worden de laatste 3 proeven verreden. Als eerste opnieuw Hengelo-Zuid, echter dit keer in de motregen. De banden houden zich goed en er wordt besloten de Softe compound te laten staan, ervan uitgaande dat het bij motregen blijft. Problemen op proef 10 en 11 met de ontsteking leveren tijdsverlies op, onderweg overschakelen op de 2e bobine lost het probleem op. De wedstrijd wordt uitgereden en dankzij de goede assistentie van de servicemonteurs is er maximaal rendement uit de auto gehaald.

 

Aangezien de resultaten buiten het systeem van Rallytiming omlopen, zijn er geen tussenstanden bekend en is het dus zeer spannend ’s avonds bij de prijsuitreiking. Uiteindelijk blijkt het hele podium uit HRC equipes te bestaan en scoort het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team een fantastische 2e plek en kunnen rijder Johan Löwik en navigator Gert Visser beide een grote bokaal in ontvangst nemen van Rallyleider Jan Harmsen.

 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website. www.classic-rover.nl

 

Uitslag top 3   :           Legend Twente Rally 2012

 

  1. Jef Smulders / Michael Marchall                   Ford Escort MK2 [1980]
  2. Johan Löwik / Gert Visser                              Rover 2000TC [1967]
  3. Christian Assmann / Viola Janizki                   VW Passat [1980]

 

 

 

31-10-2012

Legend Twente Rally

Legend Twente Rally

“Classic Rally Rover Team van start in Legend Twente Rally”

 

Tijdens de komende CONRAD Euregio Rally op 3 en 4 november 2012 zal er voor het eerst in Nederland een regelmatigheidsrally met een gemiddelde snelheid tot maximaal 80 km/uur worden georganiseerd. De SRS Twente heeft van de BSHR toestemming om deze pilot wedstrijd te organiseren. Deze wedstrijd staat open voor historische rally auto’s tot en met bouwjaar 1985. De deelnemers aan deze Legend Rally Twente zullen de regelmatigheidsproeven afwerken op de volledig afgezette klassementsproeven die ook gebruikt worden voor de deelnemers aan de moderne rally. De Sectie Historische Rally’s heeft een reglement ontwikkeld welke veel overeenkomsten heeft met die van de Legend Boucle de Spa en andere buitenlandse 80 km regularity rally’s. De Legend Euregio Rally rijdt achter de moderne rally aan, echter niet over de laatste proef van elke etappe. Het totaal aantal proeven bedraagt daarom 10 over 2 dagen (2 etappes).

 

Ook het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team met de Rover 2000TC zal deelnemen in deze Legend. De laatste puntjes gaan donderdagavond op de i en dan kan het gebeuren. Deze Legend is de 1e rally op Nederlands grondgebied voor deze Nijverdalse equipe en is dus min of meer een “thuiswedstrijd”.

 

Het programma van de Legend is als volgt:

 

3 november:

Start 1e etappe: 16:06 uur Start 1e proef, 1e etappe: 16:31 uur

Finish 1e etappe: 20:26 uur

 

4 november:

Start 2e etappe: 11:13 uur Start 1e proef,

2e etappe: 11:51 uur Finish rally: 16:19 uur

 

16-10-2012

Bad Emstal Rallye 2012 ........ helaas !

Bad Emstal Rallye 2012 ........ helaas !

Afgelopen zaterdag 13 Oktober was er de Bad Emstal Rallye, met als startpunt Wolfhagen. De weersverwachtingen waren in eerste instantie niet goed, maar het bleef gelukkig een droge dag ! Het was een mooie, maar op sommige plekken een zeer verraderlijke rally daar in de omgeving van Kassel in Duitsland. Op de diverse proeven was het onder de bomen nog nat en glad, ook het oogstseizoen liet in de vorm van modder zijn sporen na op de smalle landweggetjes in de omgeving van Bad Emstal.

 

De rally, meetellend voor de Historic Rallye Cup, was perfect georganiseerd en werd verreden over 6 proeven, waarvan 5 verschillende.

De wedstrijd begon zeer voorspoedig voor het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team, het team presteerde buiten gewoon goed en bij de tussentijdse hergroepering lag de Rover-equipe op een zeer verdienstelijke 2e plek algemeen.

Een foutje op WP5 gaf uiteindelijk de doorslag, een verlies van 2,3 sec. en een duikeling in het klassement naar de 22e plek, helaas.

 

Volgend evenement : Legend Twente Rally

Datum : 3 en 4 November 2012

Plaats : Hengelo (O)

07-10-2012

Veluwerit Rover Owners Club Holland

Veluwerit Rover Owners Club HollandEen mooie dag, een mooie locatie en een mooie rit !! foto's volgen morgen !!
03-10-2012

“Goede prestaties in Reckenberg Rallye 2012”

“Goede prestaties in Reckenberg Rallye 2012”

Het was een prachtige, maar op sommige momenten een zeer snelle rally daar in de omgeving van Rheda-Wiedenbrück in Duitsland. De rally, meetellend voor de Historic Rallye Cup, kenmerkte zich door snelle en afwisselende proeven.

 

De wedstrijd begon zeer voorspoedig voor het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team, de 1e proef op een Engelse Airbase was een mooie gelegenheid om in het ritme te komen en te wennen aan het nieuwe type banden. Het team presteerde buiten gewoon goed en bij de hergroepering (halverwege na 3 proeven) lag de equipe op een zeer verdienstelijke 4e plek algemeen.

 

Gelukkig bleef het op de snelle proeven droog en kon er een begin gemaakt worden met de 2e serie van 3 proeven. Een klein foutje op WP4 gaf een verlies van 0,99 sec. en een duikeling in het klassement. Uiteindelijk werd er een keurige 7e plek gescoord in de HRC competitie (op slechts 2,21 sec. van de winnaar) en eveneens belangrijke punten voor de HRC Intercup.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website. www.classic-rover.nl/nieuws

 

Volgend evenement      :           ADAC Rallye Bad Emstal (Historic Rallye Cup)

Datum                          :           13 Oktober 2012

Plaats                          :           Bad Emstal (omgeving Kassel)

 

02-10-2012

Facebook link !

24-09-2012

Prima resultaat Classic Rover Rally Team !!

Prima resultaat Classic Rover Rally Team  !!

 

 

 

RECKENBERG-RALLYE
RALLYE-STENO 8. LAUF

 

 

Schlesinger/Rade vor Saar/Saar...
Das ist das Ergebnis der Rallye. Aber in der Tabelle behält der Kadett die Nase mit einem einzigen Pünktchen hauchdünn vorne...


Im Wettrennen um den Vize-Platz hinter Ramona Saar hatte diesmal Jörg Fischer die Nase vorne und liegt nun auf Platz 2.


Der Angriff von Löwik/Visser endete in WP5 mit 0,99. Claus Graf bleibt vorne. Aber "durch" ist das nicht... !!

Ein prima Abend im HRC-Camp mit sehr verschiedenen Mundarten aus ganz Deutschland und Holland.

17-09-2012

Hellendoorn Rally Kick Off

Hellendoorn Rally Kick Off
26-08-2012

Reckenberg Rallye 2012

Reckenberg Rallye 2012

Classic Rover Rally Team

 

Bestaande uit :

 

Johan Löwik (rijder)

Gert Visser (navigator)

 

“Classic Rover Rally Team van start in Reckenberg Rallye!”

 

Het Nijverdalse Classic-Rover Rally Team, bestaande uit Johan Löwik (rijder) en Gert Visser (navigator) hebben ingeschreven voor de Reckenberg Retro Rallye 2012 (omgeving Rheda Wiedenbrück) voor de 6e rally meetellend voor de Internationale HRC Intercup.

06-08-2012

Main Kinzig 2012 : na afloop ......

 

                        zum

   Aushang...? oder Bierstand ?

Genau - es fehlt ja noch jedes Ergebnis

page loading